Yaş dostu Gaziemir!

Gaziemir Belediyesi, yaş almış bireylerin hayat kalitesini artırmak, psikososyal takviye sunmak ve sağlıklı bir ömür sürmelerine katkı sağlamak için Cet Konutu Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ile Alzheimer-Demans Müracaat ve Dayanışma Merkezi’nde özel hizmetler sunuyor.

Yaş dostu Gaziemir!
Yayınlama: 09.01.2025
0
A+
A-

Gaziemir Belediyesi, yaş almış bireylerin hayat kalitesini artırmak, psikososyal takviye sunmak ve sağlıklı bir ömür sürmelerine katkı sağlamak için Cet Meskeni Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ile Alzheimer-Demans İstişare ve Dayanışma Merkezi’nde özel hizmetler sunuyor.

Belediye, 60 yaş üstü bireylere hizmet verdiği Cet Evi’nde, yaş almış vatandaşların ömürle bağlarını koparmalarının önüne geçerek, onların meskenlerinden çıkıp toplumsallaşmalarına, huzurlu ve etkin bir ömür sürmelerine imkan tanıyor. Spor odası, kütüphane, dinlenme odası ve çeşitli aktiflik alanlarının bulunduğu Cet Evi’nde verilen hizmetlerle yaş almış vatandaşların fiziki, sosyolojik ve ruhsal istikametten güçlenmeleri sağlanıyor. Psikologun ve toplumsal hizmet uzmanının misyon yaptığı merkezde, üyelere sistemli olarak demans ve depresyon testleri uygulanarak bilişsel ve ruhsal durumları takip ediliyor. 2024 yılında 441 üyeye hizmet veren Cet Evi’nde yıl boyunca 486 aktiflik düzenlenirken, 134 şahsa ruhsal danışmanlık hizmeti sunuldu. Merkezin üyelerine, kuaför hizmeti de veriliyor. Haftada bir gün verilen hizmet kapsamında üyelerin, saç kesiti, tırnak bakımı üzere şahsî bakımları yapılıyor.

Alzheimer – Demans Müracaat ve Dayanışma Merkezi
Sağlık Köyü’nde hizmet veren Alzheimer Demans Müracaat ve Dayanışma Merkezi’nde, 1. ve 2. evre alzheimer ve demans hastalarına hizmet veriliyor. Gaziemir’de ikamet eden, günlük aktivitelerini ve muhtaçlıklarını yerine getirebilen, bulaşıcı hastalığı olmayan 1. ve 2. evre alzheimer ve demans tanısı konmuş hastalar, merkezden yaş sınırlaması olmaksızın yararlanabiliyor. Merkezde alzheimer ve demans hastalarının zihinsel ve fizikî kapasitelerini koruyabilmek gayesiyle aktiviteler yapılıyor. Merkezin üyeleri, sabahları özel araçla ve sıhhat çalışanı denetiminde konutlarından alınıyor, merkezdeki aktivitelerin akabinde tekrar meskenlerine bırakılıyor. Alzhemier Demans İstişare ve Dayanışma Merkezi’nde, 2024 yılında 34 üyeyle 3 bin 958 bilişsel, fizikî aktivite yapıldı.

Merkez, sırf hastalara değil, hasta yakınlarına da dayanak sunuyor. Hasta yakınlarına da bu süreçte hastanın bakımı ile ilgili problemlerinde ve kendilerinin yaşayabileceği toplumsal ya da ruhsal meselelerde danışmanlık ve takviye hizmeti sunuluyor. Merkezde verilen danışmanlık hizmetiyle, bakım verenin tükenmişliğinin üstesinden gelmesine yardımcı olmakla birlikte hastalarının inançlı ortamda iken kendilerine vakit ayırmaları sağlanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.