The Business of Fashion ilk 500 listesinin hazırladı: Türk isimler de var

The Business of Fashion tarafından hazırlanan, dünya çapında moda sektörüne yön veren isimler için ilk 500 listesinde bu sene Türkler damga vurdu.

The Business of Fashion ilk 500 listesinin hazırladı: Türk isimler de var
Yayınlama: 03.10.2024
1
A+
A-

Moda ve iş dünyasına dair gelişmeleri aktaran The Business of Fashion 2024 yılının ilk 500 ismini açıkladı.

Listeye bu yıl dört yeni Türk isim eklendi. Daha önce Demet Mutlu, Cem Boyner gibi isimlerin yanına Bünyamin Aydın, Dilara Fındıkoğlu, Özlem Şahin Ertaş ve Volkan Yılmaz eklendi.

BÜNYAMİN AYDIN

Les Benjamins’in kreatif direktörü Bünyamin Aydın, lüks sokak giyim markasında kültür, göç ve ikili kimlik temalarını ele almasıyla tanınıyor.

Les Benjamins, 2023 yılında Esas Holding’ten önemli bir yatırım almış ve bu yıl da Birleşik Arap Emirlikleri’nde birkaç mağaza açarak varlığını genişletti.

Nike, Apple, Puma ve Hugo Boss gibi büyük küresel markalarla yaptığı iş birlikleri ününe ün kattı.

DİLARA FINDIKOĞLU

Tasarımcı Dilara Fındıkoğlu, Londra’nın en umut vadeden genç yeteneklerinden biri olarak ortaya çıktı.

İstanbul’da doğup Londra’da yaşayan Fındıkoğlu’nun moda yolculuğu Central Saint Martins’de başladı. Central Saint Martins’deyken Mary Katrantzou ve Jeremy Scott için çalıştı. Tasarımcı, John Galliano’nun yanında Maison Margiela’da staj yaptı. 2016’da kendi adını taşıyan markasını kurdu.

Koleksiyonları Vogue, Dazed ve iD gibi yayınlardan büyük beğeni topladı. Bella Hadid, Lady Gaga, Madonna, Rihanna, Bjork, FKA twigs ve Olivia Rodrigo’yu giydirdi. Margot Robbie, 2023’teki çokça duyurulan Barbie basın turu boyunca tasarımlarını giydi.

ÖZLEM ŞAHİN ERTAŞ

Modest Fashion Weeks’in Kurucu Ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Özlem Şahin Ertaş, Modest moda alanındaki çalışmaları, 2013’te çığır açan bir çevrimiçi tesettür moda şovu yönettiğinde başladı. Başarısı, 2016’da Modest Fashion Week’i İstanbul’da gerçekleştirmeye itti, bu etkinlik o zamandan beri Dubai, Amsterdam, Riyad, Londra ve Cakarta’da gerçekleşti.

VOLKAN YILMAZ

Sosyal medya hesabı Tanner Leatherstein’ın yaratıcısı, birçok tüketicinin lüks deri ürünlerinin değerine ilişkin algısını yeniden şekillendirdi.

Viral videolarıyla tanınan içerik üreticisi Volkan Yılmaz, lüks sektörünün fiyatlandırmasına meydan okuyarak müşterileri satın aldıklarının değerini yeniden gözden geçirmeye teşvik ediyor.

Yılmaz’ın deri işçiliğine olan yolculuğu, 11 yaşında ilk koyun derisi ceketini yaptığında başladı. 25 yıl boyunca, ailesinin Türkiye’deki deri işçiliği geleneğinden derinden etkilenerek becerilerini geliştirdi. Uzmanlığı, Dallas’ta bir deri eşya markası olan Pegai’yi kurduğu Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındığında genişledi. Yılmaz’ın lüks ürünlerin gerçek değerine olan merakı, onu Louis Vuitton ve Chanel gibi ünlü markaların ürünlerini satın almaya ve parçalara ayırmaya yöneltti.

patronlardunyasi.com

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.