Rusya’nın Kuzey Kore askerleriyle işbirliği ve ABD’nin bu duruma karşı geliştirdiği yeni stratejiler üzerine derinlemesine bir analiz. Jeopolitik dengeler, askeri hamleler ve uluslararası ilişkilerin geleceği hakkında bilgi edinin.
Patronlar Dünyası’nın haberine göre; Rusya’nın Ukrayna’ya karşı 10 bin Kuzey Kore askerini cepheye sürmesinin ardından, Biden yönetimi bölgede önemli bir stratejik değişikliğe gitme kararı aldı. Bu karar doğrultusunda Kiev’e, Rusya’daki düşman mevzilerini hedef almak amacıyla ABD yapımı ATACMS füzelerini sınırlı bir şekilde kullanma izni verildi.
10 BİN KUZEY KORE ASKERİ CEPHEDE
Kiev’in Rusya içindeki hedeflere yönelik Ordu Taktik Füze Sistemi ya da ATACMS’yi kullanma konusundaki kısıtlamaların hafifletilmesi, ABD’nin bu alandaki politikalarında önemli bir ‘dönüm noktası’ olarak değerlendiriliyor. Bu karar, yaklaşık 10 bin Kuzey Kore askerinin Ukrayna’nın kuzey sınırındaki Kursk bölgesine konuşlandırıldığı bir zamanda alındı. Biden yönetimi, bölgeye daha fazla Kuzey Kore özel kuvvet biriminin gelmesinden endişe duymakta.
TRUMP’IN DÖNÜŞÜNDEN İKİ AY ÖNCE GELEN HAMLE
Washington Post’un haberine göre, bu hamle, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı sona erdirme niyetini ortaya koyan ancak nasıl bir strateji izleyeceğine dair kesin bilgiler vermeyen seçilmiş Başkan Donald Trump’ın Beyaz Saray’a dönüşünden iki ay öncesine denk geliyor. Bu durum, uluslararası arenada dikkat çekici bir gelişme olarak öne çıkıyor.
ATACMS NEDİR?
ATACMS, (Army Tactical Missile System – Ordu Taktik Füze Sistemi) misket bombaları ya da konvansiyonel savaş başlıkları ile donatılabilen, maksimum menzili yaklaşık 190 mil (305 km) olan süpersonik bir güdümlü füze sistemidir. Ukrayna, birkaç aydır bu güçlü füzeleri Rus topraklarına karşı kullanmak için resmi izin talebinde bulunuyordu.
Kaynak: Patronların Dünyası