Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, sendika olarak Kurum İdari Kurulu toplantısında imza altına aldıkları, ‘öğretmenlerin haklı beklentisi’ olarak tanımlanan “alan değişikliği talebi” konusunu gündemine taşıdı.
“KAÇINILMAZ BİR UYGULAMA”
1995-2013 yılları ortasında meselesiz bir halde uygulanan, 2014 yılındaki kısmî uygulamadan sonra ise vazgeçilen ‘diplomaya dayalı alan değişikliği’ mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirten Miran, “Alan değişikliği, kimi haklı taleplerin karşılanması için kaçınılmaz bir uygulamadır” dedi.
“MOTİVASYONLAR DÜŞÜYOR”
Mezuniyet branşına geçmek isteyenlerin, ikinci bir yükseköğretim programı bitirerek yeni mezun olduğu alana geçmek isteyenlerin ve 2012 yılında aile bütünlüğü için alan değişikliği yapmak zorunda bırakılan öğretmenlerin alan değişikliğini beklediğini hatırlatan Miran, “Alan değişikliği beklentisi; eğitim çalışanlarının motivasyonunu düşürmekte, eğitim çalışmalarını verimsizleştirmektedir” diye konuştu.
“SÜREÇ BİR AN EVVEL İŞLETİLMELİ”
Milli Eğitim Bakanlığı’na davette da bulunan Miran, “Alan değişikliği konusunu istihdama pürüz olan bir faktör olarak görmek kusurunu düzelterek, alan değişikliğinin gerçekte hizmet gören ile hizmet alan kitlesinin hizmetin verimliliği ve aktifliği noktasında örtüştürülmesi ekseninde adımlar atmalıdır. Bakanlığın diplomaya dayalı alan değişikliği konusunda öğretmenlerin taleplerinin karşılandığı bir sürecin bir an evvel işletilmesi, alan değişikliği sürecinin bir metot ve temele bağlanarak tartışma konusu olmaktan çıkartılması konusunda harekete geçmeye çağırıyoruz” formunda konuştu.
Kaynak: Antalya Körfez