Nilüfer’deki sahipsiz canlar sıcak yuvalarını bekliyor

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde tedavileri biten ve kısırlaştırılan sokak hayvanları yuvalarını arıyor. 

Nilüfer’deki sahipsiz canlar sıcak yuvalarını bekliyor
Yayınlama: 11.12.2024
4
A+
A-

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde tedavileri biten ve kısırlaştırılan sokak hayvanları yuvalarını arıyor. 

 

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarının daha uygun şartlarda yaşamalarını sağlamak ve onlara kalıcı yuva olmak için istekli hayvanseverleri bekliyor. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Sanem Çetiner, belediyenin sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmaları anlattı. Çetiner, Alaaddinbey Mahallesi’nde bulunan Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde 350 köpeğin ve 150 kedinin bakıldığını söyledi. 

5199 sayılı kanunun 2004 yılında çıkmasına karşın, Nilüfer Belediyesi’nin kelam konusu merkezi 2003 yılında kurduğunu ve kanundan evvel harekete geçtiğini hatırlattı. Merkezin kurulmasından bu yana ‘Kısırlaştır-Aşıla-Bölgesine Bırak’ usulüyle hareket ettiklerini lisana getiren Çetiner, “Ancak 2 Ağustos 2024 tarihinden itibaren yasanın içeriği değişti. Yasa, sokaktan alınan her köpeğin sahiplenilene kadar barınakta tutulmasını zarurî kılıyor. Bizim 350 köpeği barındırabilecek yerimiz mevcut. Tesisimize hasta olarak giriyorlar. Güzelleşiyorlar ve sahiplenmeyi bekliyorlar” dedi. 

 

“ZİYARETE GELEBİLİRLER”

Bursalılara sahiplenme davetinde bulunan Çetiner, “Vatandaşlar, yuva bekleyen canları 2 biçimde sahiplenebilirler. Alaaddinbey Ek Hizmet Binamıza gelerek, Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ndeki hayvanlarımızı ziyaret edebilirler. Burada da evvel sahiplendirme formu dolduruyorlar akabinde da Tarım İlçe Müdürlüğü’ne başvurarak çipi ile birlikte onları yeni yuvalarına uğurluyoruz. Tıpkı şekilde  HYPERLINK “https://e-islem.nilufer.bel.tr/Sosyal/EvcilHayvanSahiplenme” https://e-islem.nilufer.bel.tr/Sosyal/EvcilHayvanSahiplenme adresinden de sahiplendirilmeyi bekleyen hayvanlarımıza fotoğrafları ile ulaşabilirler. Sahiplendirmeden evvel kısır değilse kısırlaştırıp, iç-dış parazit ve kuduz aşılarını kesinlikle yapıyoruz. Yavru ise de 8 aylık olduktan sonra tekrar bize getirdiklerinde kısırlaştırma ve aşı sürecini fiyatsız yapacağımızın kelamını veriyoruz” diye konuştu. 

Sanem Çetiner, veteriner tabipler olarak, tüm canlıların ömür hakkını savunmak ve sağlıklı yaşatmak için yetiştirildiklerini vurgulayarak, bu nedenle sahiplendirilmeye ehemmiyet verdiklerini söyledi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.