Kastamonu’da Tarihi Piyano Restorasyonu

Kastamonu’da tarihi piyano restorasyonu sürecini keşfedin. Bu eşsiz sanat eserinin nasıl yeniden hayat bulduğunu, kullanılan teknikleri ve restorasyonun arkasındaki hikayeyi öğrenin. Sanata ve kültüre duyulan özlemi yansıtan bir yolculuk!

Kastamonu’da Tarihi Piyano Restorasyonu
Yayınlama: 01.12.2024
5
A+
A-

Kastamonu’da Tarihi Bir Piyano Restorasyonu

Patronlar Dünyası’nın haberine göre, Kastamonu’da 1900’lü yıllarda mobilyacılık yapan Taşköprülü Mehmet Usta, o dönemde kentte görevli olan İtalyan mühendis Karlo Efendi’nin evinde gördüğü piyanonun benzerini yapmaya karar verdi. Mehmet Usta, Karlo Efendi’nin evindeki piyanonun ölçülerini dikkatlice alarak uzun ve titiz bir çalışma sürecinin ardından kendi piyanolarından birini ortaya çıkardı.

RESTORASYON SÜRECİ

Dönemin valisi, Mehmet Usta’nın yaptığı beş piyanodan birini, Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid’e hediye etti. Bu önemli tarihi eser, zamanla unutulmaya yüz tutmuştu. Ancak Kastamonu Kent Tarihi Müzesi, Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi, Taşköprü Belediyesi ve Esen ailesinin iş birliğiyle yeniden hayat buldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzik Teknolojisi Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Tunç Buyruklar, Kent Tarihi Müzesi’nde yer alan bu tarihi piyanoyu restore edip bakımını üstlendi.

Kaynak: Patronların Dünyası

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.