Jamie Salter ve Authentic Markalar İmparatorluğu

Jamie Salter’in vizyonuyla kurulan Authentic Markalar İmparatorluğu, markaların gücünü ve potansiyelini nasıl artırdığını keşfedin. Girişimcilik, yenilik ve strateji dolu bu dünyada yerinizi alın!

Jamie Salter ve Authentic Markalar İmparatorluğu
Yayınlama: 22.11.2024
4
A+
A-

Patronlar Dünyası’nın haberine göre, Jamie Salter tarafından satın alınmadan önce, Nine West, Aéropostale, Brooks Brothers ve Barneys New York gibi prestijli markalar konkordato ilan etmişti. Salter’ın sahibi olduğu Authentic şirketi, günümüzde 50’den fazla marka ile geniş bir portföye sahiptir. Bununla birlikte, Authentic’in varlıkları bunlarla sınırlı değildir. Şirket, Marilyn Monroe ve Elvis Presley gibi efsanevi figürlerin yanı sıra, Shaquille O’Neal ve David Beckham gibi yaşayan spor ikonlarının da fikri mülkiyet haklarını elinde bulundurmaktadır.

Salter, sadece moda sektöründe değil, aynı zamanda yayıncılık ve eğlence dünyasında da kendine yer bulmayı başardı. Örneğin, Authentic, Oscar’a aday gösterilen Elvis filmi için Presley’nin fikri mülkiyetinin kullanılmasına izin vermiştir. Ayrıca, Netflix’te yayınlanan popüler Beckham belgeselinin yapımında da önemli bir rol oynamıştır. Ancak, Authentic herhangi bir ürün üretmemekte veya perakende mağazaları işletmemektedir. Bunun yerine, markalarını diğer şirketlere milyonlarca telif ücreti karşılığında lisanslamaktadır.

Bazı eleştirmenler, Salter’ın satın aldığı markaları değer kaybettirdiğini öne sürse de, kendisi bu markaları yok olmaktan kurtardığını savunmaktadır. Son dönemde Reebok ve Champion gibi daha tanınmış markaları da satın alan Salter, bazı kaynaklara göre Authentic’in sıradaki hedefinin Levi Strauss’un satışa çıkardığı Dockers olduğu belirtilmektedir.

Perakende sektöründe yaşanan zor yıllar, birçok geleneksel oyuncuyu ağır şekilde yaralamış durumda. Bir zamanlar kalite kontrolü nedeniyle markalarını bir lisans şirketine devreden firmalar, artık yeni alternatifler bulmakta zorlanıyor. Salter, “Bir pazar satışa hazırsa, ilk telefon genelde bize geliyor” diyerek şirketinin konumunu vurgulamaktadır.

Authentic’in temelleri, 2006 yılında Salter’ın aklına gelen bir fikirle atılmıştır. Eğer iflas eden markaların fikri mülkiyetlerini satın alıp, onları yeniden değerli hale getirebilseydi ne olurdu? Daha önce bir şirket için konkordato başvurusu, çoğunlukla ölüm fermanı anlamına geliyordu. Salter, büyük bir tasfiye şirketi olan Hilco Global ile işbirliği yaparak Hilco Consumer Capital’i kurdu ve Polaroid gibi eski ikonları satın aldı. Ancak, üç yıl sonra bu işten ayrıldı. Salter, yönettiği departmanı satın almak istediği için kovulduğunu ifade ederken, Hilco ise böyle bir teklifin yapılmadığını ve yönetimsel anlaşmazlıklar yaşandığını belirtmektedir.

Salter, 2010 yılında Authentic‘i kurduğunda, satın almak istediği şirketlerin bir listesini oluşturdu. Bugün, o listedeki birçok isme sahip olduğunu belirtmektedir.

Kaynak: Patronların Dünyası

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.