Donald Trump’ın Medya Gündemi ve Narsizm

Donald Trump’ın medya gündemindeki etkileri ve narsizmi üzerine derinlemesine bir analiz. Bu içerikte, Trump’ın iletişim stratejileri, kamuoyundaki algısı ve medyayla olan karmaşık ilişkisi inceleniyor.

Donald Trump’ın Medya Gündemi ve Narsizm
Yayınlama: 24.10.2024
5
A+
A-

Donald Trump ve Medyanın Gündemindeki Şöhreti

Genç nesil belki de pek farkında değil ama eski ABD Başkanı Donald Trump, aslında şöhretini başkanlık görevine değil, uzun yıllar süren iş insanı kariyerine ve medyanın ilgisine borçlu. 1970’lerden beri sansasyonel kişiliğiyle ABD’de medyanın gündeminden düşmeyen Trump, özellikle 1990’lı yıllarda televizyon dünyasında çığır açan “Çırak” isimli reality şovuyla reyting rekorları kırdı. Bu program, dünya genelinde birçok televizyona satılan bir konsept haline geldi.

Trump, bu şovda kendini oynayarak, şirketinde onunla birlikte çalışmak isteyen adayları nasıl zorluyordu. Her bölümde bir yarışmacıyı işten kovarak izleyicilere heyecan dolu anlar yaşatıyordu. Yarışmacılar, Trump’ın karşısında korku dolu bir şekilde oturup onun bitmek bilmeyen yüksek isteklerine cevap vermeye çalışırken, her bölümde Trump’ın ikonik “you’re FIRED / KOVULDUN” çığlıkları reytingleri yükseltiyordu. Bu şöhret, Trump’ın günümüzde de ABD’deki seçim konuşmalarında kullandığı bir silah haline geldi. Kalabalık gruplar önünde konuşurken, Demokrat Parti’nin önde gelen isimlerine “Kovuldunuz” şeklinde bağırdıkça, dinleyiciler kendinden geçercesine alkış tutuyor.

Donald Trump’a şöhret kazandıran bu tavırlar, aynı zamanda onun yüksek egosunun da bir yansıması olarak kabul ediliyor. ABD’de pek çok psikolog, yorumcu, medya mensubu ve siyasetçi, Trump’ın 50 yıldır medya gündeminden düşmeyen egosunu tartışmaya devam ediyor. Şimdi, seçim kampanyası için eyaletler arasında seyahat eden Trump’ın bir uçakta çekilmiş fotoğrafı, bu tartışmaları yeniden alevlendirdi. Fotoğrafta Trump’ın önündeki masada bir telefon ekranı dikkat çekiyor ve bu ekranın duvar kağıdı olarak kendi fotoğrafını koyduğu görülüyor.

Egosu normal seviyelerde olan insanlar genellikle telefon ekranına sevdikleri, özledikleri ya da mutluluk duydukları görüntüleri koymayı tercih ederler. Bu görüntüler genellikle çocukları, sevdikleri bir şehir, güzel bir manzara ya da aile bireyleriyle paylaştıkları anılardan oluşur. Ancak telefon ekranına kendi fotoğrafını koymak, narsizmin bir göstergesi olarak tartışmalara yol açtı. Elbette Trump’ı eleştirmek kolay değil; çünkü kendisi bu durumu açıkça ifade ediyor. Kulağını delip geçen mermilerin altında, birçok suikast girişimine rağmen, işini yapmaya ve hedeflerine ulaşmaya kararlılıkla devam ediyor. Bazen bu tür bir gerilime dayanabilmek için insanların narsizmi geliştirmesi de faydalı olabiliyor.

Kaynak: Chip

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.