Benetton’un Yeniden Yapılandırma Stratejileri ve Mağaza Kapatma Planları

Benetton’un yeniden yapılandırma stratejileri ve mağaza kapatma planları hakkında derinlemesine bir analiz. Markanın geleceği, pazar dinamikleri ve tüketici davranışları üzerindeki etkileriyle ilgili güncel bilgiler.

Benetton’un Yeniden Yapılandırma Stratejileri ve Mağaza Kapatma Planları
Yayınlama: 30.11.2024
9
A+
A-

Benetton’un Zorlu Süreci ve Yeni Stratejileri

Rengarenk görünümüyle tanınan İtalyan moda markası Benetton, 1965 yılında Luciano Benetton tarafından kurulmuştur. Giyim, ayakkabı, çanta ve aksesuar üretimi yapan bu köklü şirket, küresel pazarda çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalıyor.

TEMMUZ AYINDA YENİ CEO, CLAUDIO SFORZA ATANDI

Marka, bu zorlu durumu aşmak için temmuz ayının başında Hissedarlar Toplantısı düzenledi. Ardından Yönetim Kurulu toplantısı yaparak Claudio Sforza’yı CEO olarak atadı.

Claudio Sforza, Venedikli şirketin başına geçtiği andan itibaren, şirketin yeniden yapılandırma planını hayata geçirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

HEDEFLERİ ARASINDA 500 MAĞAZANIN KAPATILMASI VAR

Sforza’nın stratejisinin temel hedeflerinden biri, şirketin yıllık zararı olan 230 milyon euroyu, bir yıl içerisinde 110 milyon euroya indirmek. Ayrıca, başabaş noktasına 2026 yılında ulaşılması öngörülüyor. İtalyan medyasına yansıyan haberlere göre, bu hedefe ulaşmak için 500 mağazanın kapatılması düşünülüyor.

FashionUnited’ın elde ettiği bilgilere göre, şirket, sendikalarla görüşülen yeniden yapılandırma planına dair henüz bir açıklama yapmadı.

YENİ CEO, TEKSTİL SENDİKALARIYLA GÖRÜŞTÜ

Sforza, Benetton’un Castrette di Villorba’daki merkezinde, yeniden yapılandırma planını görüşmek üzere tekstil sendikalarıyla bir araya geldi. Milano Finanza gazetesinin haberine göre, 2023’te 1.09 milyar euro olarak kaydedilen ciro, 2024’te yüzde 20 oranında azalarak yaklaşık 900 milyona düşecek. Bunun sebepleri arasında pazarın daralması (eksi yüzde 10) ve mağaza ağındaki önemli azalma yer alıyor.

KOLEKSİYONLARIN TESLİM SÜRELERİ KISALACAK

CEO Sforza’nın borçları azaltmak için planladığı diğer önlemler arasında, koleksiyonların teslim sürelerini 12 aydan 6 aya indirmek de bulunuyor. Ağustos ayında şirketin kreatif direktörü Andrea Incontri görevinden ayrıldı ve kreatif direktörlük pozisyonunun, şirket içindeki bir ekibe devredileceği açıklandı.

Üretim tarafında ise Hırvatistan’daki fabrikanın kapatılması planlanırken, Tunus ve Sırbistan’daki tesislerin üçüncü taraflar için yapılacak üretimle telafi edilmesi öngörülüyor. Ayrıca, giyim hatlarının sayısının azaltılması ve ‘tanınabilir ve rekabetçi giysilere’ yatırım yapılması hedefleniyor.

Kaynak: Patronların Dünyası

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.