Girişimci Kurumlar Platformu, ‘CVC Bosphorus’ yapısıyla Türkiye’nin kurumsal girişim sermayesi alanını güçlendirmeye, ulusal ve uluslararası düzeyde yeni fırsatlar yaratarak ekosisteme öncülük etmeye devam ediyor.
Girişimci Kurumlar Platformu, ‘CVC Bosphorus’ yapısıyla Türkiye’nin kurumsal girişim sermayesi alanını güçlendirmeye, ulusal ve uluslararası düzeyde yeni fırsatlar yaratarak ekosisteme öncülük etmeye devam ediyor.
Girişimci Kurumlar Platformu, Türkiye’nin kurumsal girişim sermayesi (CVC) ekosistemini bir araya getirerek; CVC’ler arası öğrenmeyi, CVC’lerin bilinirliğini artırmayı ve yurt dışındaki CVC network’ü ile bağ kurmalarını sağlamak amacıyla ‘CVC Bosphorus’ oluşumunu hayata geçirdi. Söz konusu oluşum ile CVC’ler arasındaki bilgi paylaşımı ve öğrenme süreçlerinin desteklenmesi, CVC’lerin tanınırlığının hem bölgesel hem de küresel düzeyde artırılması hedefleniyor.
‘CVC Bosphorus’, Oleka Capital’in etkinlik sponsorluğunda, Shangri-La Bosphorus’ta, sektör temsilcileri, kurumsal girişim sermayesi oyuncuları, portföy yönetim şirketleri ve aile ofislerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. Etkinlik kapsamında düzenlenen panellerde ve yapılan sunumlarda Türkiye CVC ekosisteminin mevcut durumu, gelişimi ve geleceği ele alındı. Ekosistemin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte 50’nin üzerinde CVC temsilcisi ve 40’ı aşkın portföy yönetim şirketi temsilcisi yer aldı.
Girişimci Kurumlar Platformu Kurucusu ve Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Rektör Danışmanı İhsan Elgin, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Girişimci Kurumlar Platformu olarak ‘CVC Bosphorus’ ile Türkiye’nin kurumsal girişim sermayesi ekosistemi için güçlü bir sinerji yaratmayı amaçlıyoruz. Bu lansman, tüm kurumsal girişim sermayesi oyuncularını güçlü bir gelecek inşa etmek için bir araya getiriyor. Yıl boyunca düzenleyeceğimiz program ile Türkiye’nin CVC ekosistemini güçlendirme ve uluslararası alanda etkin bir oyuncu olma hedefini benimsiyoruz.”
CVC Bosphorus’ın programı çerçevesinde; ‘Academy’ başlığı altında temel ve ileri düzey CVC eğitimleri ve sertifikasyon programı, vaka çalışmaları, tematik tez ve yatırım stratejisi atölyeleri; ‘Connect’ başlığı ile CVC ekosistemini bir araya getirecek networking etkinlikleri, yuvarlak masa toplantıları, global CVC liderleri ile oturumlar ve global CVC merkezlerini ziyaret; ‘Future’ başlığında ise CVC benchmark analizleri, ekosistem haritası, düzenli bültenler ve dünyanın önde gelen CVC oyuncularının bir araya geldiği konferans ile Türkiye’nin global CVC sahnesindeki rolünün güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı