İstinye Üniversitesi rektör yardımcılığı görevine Prof. Dr. Yasemin Gürsoy Özdemir atandı

İstinye Üniversitesi rektör yardımcılığı vazifesine Prof. Dr. Yasemin Gürsoy Özdemir atandı. Aynı zamanda Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Özdemir, sinirbilim alanında bilhassa migren ve inme oluş düzenekleri ve tedavileri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

İstinye Üniversitesi rektör yardımcılığı görevine Prof. Dr. Yasemin Gürsoy Özdemir atandı
Yayınlama: 09.01.2025
Düzenleme: 10.01.2025 08:21
1
A+
A-

İstinye Üniversitesi rektör yardımcılığı vazifesine Prof. Dr. Yasemin Gürsoy Özdemir atandı. Aynı zamanda Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Özdemir, sinirbilim alanında bilhassa migren ve inme oluş sistemleri ve tedavileri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

 

İstinye Üniversitesi rektör yardımcılığı vazifesine Prof. Dr. Yasemin Gürsoy Özdemir atandı.Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özdemir, Prof. Dr. Peyami Çelikcan ve Prof. Dr. Hatice Gülen ile birlikte rektör yardımcılığı misyonunu sürdürecek. Prof. Dr. Özdemir, beyin kan akımı, mikro dolanım, kan beyin bariyeri ve tüm bu yapıların nörolojik hastalıklar bilhassa demans üzerine tesirleri bahisli çalışmalarıyla tanınıyor.

 

Prof. Dr. Yasemin Gürsoy Özdemir kimdir

 

1968 yılında Ankara’da doğan Prof. Dr. Yasemin Gürsoy Özdemir, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1992 yılında mezun oldu. Birebir üniversitede Nöroloji uzmanlık eğitimini 1997 yılında  ve Temel Nörolojik Bilimler doktorasını 2001 yılında tamamladı. 2001-2004 yılları ortasında Fulbright bursiyeri olarak doktora sonrası çalışmalarını Harvard Üniversitesi’nde sürdürdü. 2004-2014 yılları ortasında akademik hayatına Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Nörolojik Bilimler ve Psikiyatri Enstitüsü’nde devam etti. 2004 yılında Doçentlik ve 2011 yılında Profesörlük unvanını aldı. 2004-2014 yılları ortasında Nörobilim doktorasının yapılandırılması, araştırma laboratuvarlarının kurulması ve Nörolojik Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı misyonlarında bulundu. 2014-2024 yılları ortasında Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalıştı. Koç Üniversitesi’nde Nöroloji Anabilim Kısmı başkanlığı, Sıhhat Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı misyonlarında bulundu. Özdemir, sinirbilim alanında bilhassa migren ve inme oluş sistemleri ve tedavileri üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Beyin kan akımı, mikro deveran, kan beyin bariyeri ve tüm bu yapıların nörolojik hastalıklar bilhassa demans üzerine tesirleri son yıllarda ağır çalıştığı alanlardır. Bu çalışmaları Science, Nature Medicine üzere yüksek tesirde mecmualarda yayınlanmıştır. 2024 yılında, Bilim Akademisi asli üyesi olarak seçilmiştir. Çok sayıda TÜBİTAK ve TÜSEB proje yürütücülüğü, COST aksiyon lider yardımcılığı vardır. TÜBİTAK Bilim Teşvik, Eczacıbaşı Bilim Teşvik, TÜBA GEBİP, Koç Üniversitesi Araştırma mükafatı üzere pek çok ödül ve bursa layık görülmüştür. YÖKAK ile çalışmalarda bulunmuş, bilhassa sıhhat bilimleri enstitülerinin etiket süreçlerinin oluşturulması, kıymetlendirme kitapları ve dokümanlarının hazırlanmasında ve YÖKAK değerlendiricisi olarak saha çalışmalarında yer almıştır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.