Eğitim ve Bilim İş Görenleri (Eğitim-İş) Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, TBMM Genel Kurulu’ndan geçen Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’ni hakkında açıklama yaptı. Gündeme geldiği ilk günden itibaren sendikaların, öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin karşı çıktığı, itiraz ettiği Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi’nin, TBMM Genel Kurulu’ndan dün gece oy çokluğu ile kabul edildiğini belirten Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, yazılı bir basın açıklaması ile konuya ilişkin görüşlerini kamuoyu ile paylaştı.
“İLK GÜNDEN İTİBAREN İTİRAZ EDİYORUZ”
Eğitim-İş Antalya Şubesi olarak, öğretmenlerin ve öğretmen örgütlerinin fikirleri alınmadan, üstünde mutabakata varılmadan hazırlanan bu kanuna ilk günden itibaren itiraz ettiklerini kaydeden Acar, “Meclis komisyonunda itiraz ettik, okullarda, alanlarda, öğretmenler odası nöbetimizle, eylemlerimizle mücadele ettik, bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“KANUN DİPLOMALARI YOK SAYIYOR”
Kanunun, öğretmenleri ayrıştırdığını iş yeri barışını, öğretmenler arası dayanışmayı yok ettiğini belirten Acar, “Kariyer basamakları ve ayrıştırma değil, tüm öğretmenlere insanca çalışma koşulları ve yoksulluk sınırı üstünde ücret talep ediyoruz. Bu kanun diplomalarımızı ve üniversite eğitimimizi yok saymaktadır. Akademi iktidarın kendi istediği kişileri atama, maarifin öğretmenlerini yetiştirme mekanizmasına dönüşecektir. Uygulanması eğitim fakültelerine, öğretmenlik mesleğine ve atama bekleyen öğretmenlere hakaret olan akademileri kesinlikle kabul etmiyoruz” açıklamasında bulundu.
“ÖĞRETMEN DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ HAZIRLANDI”
Söz konusu kanunun öğretmenlerin haklarına ve taleplerine yer vermediğini savunan Acar, şunları kaydetti: “Adeta öğretmen disiplin yönetmeliği gibi hazırlanmıştır. Kanun’da düzenlenen “öğrencilere olumsuz örnek teşkil etmek” gibi keyfi disiplin cezalarının öğretmenler üzerinde ‘demoklesin kılıcı’ gibi sallandırılmak istenecektir. Bu tavırla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.”