Antalya’nın Aksu ilçesi genelinde 210 bin dekar alanda ziraî faaliyetler devam ediyor. Kelam konusu alanların 50 bin dekarı kapalı alan olarak kullanılıyor. Ülkemizin ve kentimizin değerli örtü altı zerzevat üretim merkezleri ortasında yer alan ilçede alternatif eserlerin üretimi de gün geçtikçe artış gösteriyor. Alternatif eserlerin başındaysa üretim alanları giderek genişleyen ejder meyvesi ve muz üzere tropikal eserler geliyor.
İHRACATA YÖNELİK ÜRETİM
Antalya’nın Aksu bölgesi, gerçekleşen ziraî üretimde büyük sayılara ulaşamamasına karşın ihracat alanında kent ve ülke iktisadına önemli katkı koyuyor. İlçenin kent tarımında yüzde 17’lik bir üretim hissesi bulunuyor. Aksu’da üretimi gerçekleşen yaş sebze-meyveler ekseriyetle dış pazarın talep ettiği eserlerden oluşuyor. Aksu, bu manada ülkeye önemli manada döviz girdisi sağlıyor.
TOHUM BÖLÜMÜNÜN KALBİ AKSU’DA ATIYOR
Aksu tohum ve gübre markalarıyla dünya markası haline gelmiş durumda bulunuyor. Aksu, bu noktada Türkiye’nin en değerli ilçesi. Ülkenin en başta gelen tohum ve gübre üreticileri ilçe hudutlarında yer aldığı üzere milletlerarası piyasalarda birinci sıraları zorlayan şirketler de Aksu’da faaliyet sürdürüyor. Aksu, tarımla ilgili tüm alanlarda potansiyeli çok yüksek olan bir bölge olmayı sürdürürken, memleketler arası tohum ve gübre şirketleriyle de Türk tarımının dünyaya açılan penceresi olmaya devam ediyor.