IMBRICS’in gündeminde çocuklar vardı

BRICS ülkelerinin VI. Uluslararası Belediye Forumu “IMBRICS FORUM”, 27 – 28 Ağustos 2024 tarihleri arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan “ExpoCentre” Fuar Alanı’nda gerçekleşti. Uluslar arası etkinliğe Türkiye’den bazı belediyelerin temsilcilerinin de aktif olarak katılması dikkat çekti.

IMBRICS’in gündeminde çocuklar vardı
Yayınlama: 31.08.2024
5
A+
A-

126 ülkenin iştirakiyle gerçekleşen dev organizasyon, BRICS ülkelerinin eyalet ve belediye yönetimlerinin temsilcileri arasındaki deneyim ve fikir alışverişinin yanı sıra, Rusya ile diğer partner ülkelerden gelen girişimciler arasında etkili iş bağlantıları kurmak için de önemli bir platform işlevi gördü.

ÇOCUK VE GENÇLERİN EĞİTİMİNDE DERS DIŞI ÖĞRENİMİN ROLÜ ULUSLAR ARASI ÖLÇEKTE TARTIŞILDI

BRICK’in uluslar arası belediye forumunda öne çıkan etkinliklerden birisi “Çocuk ve gençlerin eğitiminde ders dışı öğrenimin rolü ve uluslararası işbirliği” başlığındaki yuvarlak masa toplantısıydı. Forumun bir diğer önemli etkinliği de, “BRICS şehirleri ve belediyelerinin deneyimi” başlıklı, çocukların ve gençlerin kamplarda dinlenmesi ve ders dışı eğitim konularının ele alınıp tartışıldığı konferanstı. Adı geçen etkinliğin katılımcıları arasında Rusya Federasyonu’nun yasama ve yürütme organlarının bazı temsilcileri ile, Rusya ve diğer ülkelerdeki çocuk kampları ile bazı sivil toplum kuruluşlarının başındaki isimler yer aldı.

ÇOCUK VE GENÇ PEDAGOJİSİ ALANINDA DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDEN ÖNEMLİ KATILIMCILAR

Geniş katılımlı etkinlikte Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkan Yardımcısı Boris Çernışov, Rusya Eğitim Bakanlığı’nın “Öğrenim, Ek Eğitim ve Çocukların Dinlenmesi” konularından sorumlu Devlet Politikası Dairesi Başkanı Natalya Agre, Federal Devlet Eğitim Kurumu “Uluslararası Çocuk Merkezi Artek”in Direktörü Konstantin Fedorenko, “Alyoşa” Vakfı Başkanı Aleksey Zinovyev, Birinciler Hareketi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sonya Grigorievna Pogosyan, Brezilya’dan “İngilizce Kampı” Müdürü Sandra Goulart Urioste, Türkiye’den Uluslararası Kamplar Birliği (ICF) Başkanı Fahrettin Gözet ve de Çin’den “Kamp Eğitimi Enstitüsü” (ICE) Yönetim Kurulu Başkanı Nie Aijun gibi isimler hazır bulundu.

ICF BAŞKANI GÖZET: ‘DÜNYA GENÇLİK KAMPLARI ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRİYORUZ’

Dev etkinliğe Türkiye’den davetli olan Fahrettin Gözet, “BRICS Ülkeleri Arasında İşbirliği Girişimleri: Gençliğin Katılımının Güçlendirilmesi” başlıklı bir tebliğ sundu. Gözet sunumunda, misyonu ortak girişimler yoluyla gençliğin katılımını güçlendirmek olan ICF’nin, BRICS ülkeleri de dâhil olmak üzere, dünya genelindeki gençlik kampları arasındaki işbirliğini kuvvetlendirmede kilit bir oyuncu olduğunu kaydetti. Türk konuşmacı, ICF programlarının ve girişimlerinin, kendi uluslararası ağının güçlü yönlerinden ve kaynaklarından istifade etmek suretiyle, BRICS ülkeleri arasında gençliğin katılımı alanında işbirliği fırsatlarını nasıl yarattığını aktardı. ICF Başkanı ayrıca, organizasyonlarının yardımıyla yürütülen başarılı işbirliği örneklerine de değinerek; örneğin Rusya ve Güney Afrika’daki gençlik kampları arasında, sınırların ötesinde gençlerin katılımını teşvik eden liderlik becerilerini ve kültürel alışverişi geliştirmeyi hedeflediklerini de dikkat çekti.

GENÇLİK KAMP HAREKETİ VE DERS DIŞI EĞİTİM FAALİYETLERİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN ORTAK PROJELER

Forumun geri kalan konuşmacıları da, BRICS ülkeleri dâhil olmak üzere, gençlik kamp hareketinin ve ders dışı eğitimin faaliyetlerini genişletmek için önerilen girişimleri tartıştıktan sonra, söz konusu faaliyet alanının organizasyonu konusundaki deneyimlerini paylaştıkları sunumlar yaptılar. Yuvarlak masa etkinliğinin sonunda katılımcılar, birbirleriyle daha fazla etkileşimde bulunma ve ders dışı eğitimi geliştirmeye yönelik ortak projeler uygulama konusunda fikir birliğine vardılar.

Okay Deprem

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.